Jobba med BNIPressNätverkstipsBöcker & materialVanliga frågor

 

 

Nätverkstips från BNI

Här får du några av våra bästa tips för hur du ska lyckas med ditt affärsnätverkande. Följ oss gärna på Facebook eller Linkedin där vi delar med oss av kunskap och nätverkstips varje vecka. Du kan också gå in på vårt nyhetsrum på mynewsdesk för mer tips. Se även våra böcker om nätverkande och referensmarknadsföring.

 

De fem snabbaste sätten att få fler referenser

Är du med i ett affärsnätverk och vill ha fler referenser? Vår konsult Isabella Holmquist delar med sig av fem grundläggande tips som hjälper dig att "vrida på kranen". 

Läs mer

Så minns du namn, person och företag - minnesträna för att bli en bättre nätverkare!

Genom att träna din hjärna kan du bli bättre på att minnas namn, person och vilket företag de jobbar på. Idriz Zogaj jobbar som hjärn-PT med minne i fokus och delar med sig av sina bästa tips för hur du kan bli en vassare nätverkare.  

Läs mer

Två florister ger sina bästa nätverkstips 

Tidningen fiori magazine är en inspirationstidning som riktar sig mot blomsterbranschen och de skriver in sin artikel "Få ditt företag att blomstra genom nätverk" om nätverkande och BNI. De har intervjuat florister som är med i BNI i Sverige respektive Norge. Reportaget är på sidorna 24-27.

Läs mer

Skrota företagspresentationen och håll rätt fokus som Veckans Talare

Att vara Veckans Talare är en fantastisk möjlighet. För en gångs skull får du ensam stå i rampljuset och har allas uppmärksamhet en längre stund. Men hur gör du för att använda tiden på bästa sätt och vad är ett rimligt resultat av att vara veckans talare? 

Läs mer

Effektivisera tiden mellan BNI-mötet - jobba smartare

Vi som har varit med i BNI ett tag vet att det viktiga arbetet sker mellan veckomötena. Men hur lägger du upp tiden med referensarbete, val av veckans sökning, etc? Dorotea Pettersson är med i BNI Assist och jobbar som tidscoach och hon delar med sig av sina bästa tips för att effektivisera tiden mellan mötena.

Läs mer

Finslipa din presentationsteknik

Många tycker det är jobbigt att prata inför en grupp människor och för vissa är det en av livets största rädslor. Det finns många sätt att hjälpa nerverna att hålla sig i schack, exempelvis genom att vara väl förberedd och att vara tydlig. Varje vecka utgör BNIs affärsmöte ett perfekt tillfälle att träna på detta, i en trygg miljö.

Läs mer

Tänk steget längre i din säljstrategi

En vanlig strategi är att sälja din tjänst eller produkt till personer du träffar. En långsiktig säljstrategi bygger på att ta ett par steg längre... Varför inte testa, och se hur långt du kan nå?

Läs mer

Förenkla bilden av ditt företag

Varför gör du det du gör? Ett väl formulerat och genomtänkt svar kan komma väl till hands även för dina kontakter när de ska rekommendera dig vidare. Här hittar du checkfrågorna som hjälper dig göra din presentation tydligare.

Läs mer

Rakaste vägen till fler affärer

Varför ta en omväg? Vi reder ut hur ni som team enklast skapar tillväxt. Se våra tips för större chans att effektivt nå fler med era sökningar.

Läs mer

Många gäster fyller lokalen - Rätt gäst stärker teamet!

Många gäster ger mycket energi, men vem vill du helst av allt se på nästa möte? Vi tittar närmare på hur strategisk planering kring gästerna kan resultera i fler affärer. 

Läs mer

Så läggs grunden till ett BNI-teams framgång

Vilken roll spelar teamledningen egentligen för att ett BNI-team ska växa sig starkt, och hur stor betydelse har ett teams aktiva samarbete för dess framgång? 

Läs mer

LinkedIn - Ett viktigt verktyg i din verktygslåda

I dag är LinkedIn en unik källa till affärsmässiga relationer. Här hittar du kontakter, gäster och möjliga referenser. Hur kan du använda denna kanal som ett verktyg i ditt affärsnätverkande?

Läs mer

Bygg vidare på ditt förtroendekapital

Det finns tre viktiga komponenter i framgångsrik referensmarknadsföring. Tydlighet, Givers Gain och förtroendekapital. Ta reda på hur du odlar och stärker ditt förtroendekapital.

Läs mer

Mingla med bravur - Snabbkurs

Vad behöver man egentligen tänka på, innan, under och efter ett affärsmingel? När mingelträffar, mässor och seminarier avlöser varandra, gäller det att finputsa mingelkunskapen. 

Vad ska vi prata om nu då...?

Har du svårt att få igång småpratet? Det finns några enkla knep att ta till för att ha något att börja prata om nästa gång du träffar folk du inte känner och behöver småprata lite. 

Läs mer

Bygg framgång genom Power Teams

Hur kan man göra för att smidigt arbeta tillsammans, som ett team, mot samma kund? Att arbeta i Power Team är ett bra sätt att få fart på både inspirationen och affärerna. 

Läs mer

 Ökade affärer genom fler affärspartners

 Ett effektivt sätt att öka andelen referenser teamkollegor emellan är att helt enkelt  vara fler som kan ge dem. Team med över 30 affärspartners har i genomsnitt  nästan dubbelt så hög omsättning som team med färre än 30 partners. Men hur  gör man? Läs mer om Tre team som vuxit samt BNI Pronova - om fördelarna med att vara många.

 

 

Skrota företagspresentationen och håll rätt fokus som Veckans Talare

Att vara Veckans Talare är en fantastisk möjlighet. För en gångs skull får du ensam stå i rampljuset och har allas uppmärksamhet en längre stund. Men hur gör du för att använda tiden på bästa sätt och vad är ett rimligt resultat av att vara veckans talare? 

Läs mer